U sklopu obilježavanja Tjedna mentalnog zdravlja, od 13. do 17. svibnja, učenici petih razreda zajedno s knjižničarkom i psihologinjom posjetili su knjižaru Školska knjiga gdje su imali priliku istražiti knjige posvećene temi mentalnog zdravlja. U knjižari su pronašli razne naslove koji govore o različitim aspektima mentalnog zdravlja – knjige koje nas uče kako se nositi sa stresom, kako prepoznati emocije, kako razviti samopouzdanje te pozitivne odnose s drugima i slične.

Prije samog posjeta psihologinja se ukratko osvrnula na značenje i važnost mentalnog zdravlja. Učenike je upoznala s pojmom mentalnog zdravlja, saznali su da ono obuhvaća ne samo odsustvo mentalnih poremećaja, već i opću dobrobit uma te koliko je važno posvetiti pažnju i brigu svom mentalnom zdravlju.

Knjižničarka im je pokazala kako se koristiti knjižničnim katalogom Zaki i kako pretražiti knjige po predmetnoj odrednici, odnosno kako najlakše doći do knjige iz određenog područja. U knjižnici će se učenici moći i okušati u malom empatijskom izazovu.

 

 

Vijesti iz knjižniceVijesti iz škole