Međunarodni dan dječje knjige svake se godine obilježava u 2. travnja, na dan rođenja Hansa Christiana Andersena. Neprestano se naglašava važnost čitanja djeci, no Međunarodni dan dječje knjige bitan je jer podiže svijest o tome koliku moć imaju knjige za dječji razvoj – kognitivni, socijalni i emocionalni.
Međunarodni dan knjige obilježava se od 1967., kada ga je ustanovio Međunarodni odbor za knjige za mlade (IBBY), neprofitna organizacija posvećena promicanju dječje književnosti. U svojem radu, teže djeci diljem svijeta omogućiti pristup kvalitetnim knjigama. Događaj se od kraja šezdesetih obilježava u cijelom svijetu, a svake se godine bira druga država koja će biti pokrovitelj Međunarodnog dana dječje knjige. Predstavnik te zemlje, obično neki poznati dječji pisac, kreira poruku koja se šalje djeci diljem svijeta, potičući ih na čitanje.

U našoj školi ovim povodom proglašeni su najčitatelji u 1. i 2. razredu po izboru učiteljica i knjižničarke. U 1. razredu su to Selena Cetinja i Sonja Ostajmer, a u 2. razredu Leita Bagarić Obad i Maks Klašnja.
Čestitamo!

 

Vijesti iz knjižniceVijesti iz škole