U našoj školi odvija se jedinstven turnir u rješavanju jednadžbi.
Svrha turnira je promicanje matematike kroz zabavu, poticanje interesa za matematiku kroz natjecateljski duh i motivacija svih učenika na dodatan rad na zabavan način, oponašajući sportska natjecanja, uz vrijedne nagrade. Za darovite učenike to je prilika da sudjelovanjem u organizaciji razvijaju kreativnost, inovativnost i timski duh, a vesela i uzbudljiva atmosfera u cijeloj školi za vrijeme trajanja turnira dodatan je poticaj i za učenike koji se ne natječu.

Pravila turnira:

Turnir se odvija u četiri kola.
U prvom kolu rješavaju se lakši zadatci sa sustavima linearnih jednadžbi s dvjema nepoznanicama, a kako kola odmiču, i zadatci postaju teži i atraktivniji.
Uz bodove koji se ostvaruju točnim rješavanjem zadataka, moguće je ostvariti i negativne bodove u slučaju došaptavanja, prepisivanja ili korištenja mobitelima / pametnim satovima.
U svakom kolu zadatci nose veći broj bodova, a povećavaju se i kazneni bodovi, što doprinosi neizvjesnosti jer se ostvareni bodovi prenose iz kola u kolo.
Pobjednik/ca je učenik/ca s najvećim ukupnim brojem bodova ostvarenima tijekom sva četiri kola.

Turnir završava velikom završnicom (četvrto kolo) i spektakularnim proglašenjem pobjednika, za kojega su osigurane vrijedne nagrade sponzora.

 

 

 

Vijesti iz školeDaroviti učenici i natjecanja