U utorak 10. 10. i srijedu 11. 10. učenici od 1. do 3. razreda družili su se na dva književna susreta s piscem Zvonimirom Varošancem i spisateljicom Sanjom Pilić.

Zvonimir Varošanec dočekao je učenike 2. i 3. razreda u knjižari Znanje s osmijehom i gitarom te odmah zapjevao uglazbljene pjesme iz svoje knjige Igrajmo se stonoge. Susret se proveo kroz projekt Školarci u knjižarama: Životni put jedne knjige koji je potpomognut Ministarstvom kulture i medija, a koji je zaživio nakon našeg školskog projekta Znatiželjni čitači u sklopu kojeg smo prošle nastavne godine s knjižničarkom često posjećivali knjižaru Znanje. Učenici su mogli naučiti i kako nastaju ilustracije što nam je vjerno predočila dugogodišnja ilustratorica knjiga Pika Vončina. Novonaučenu pjesmu Vjeverica otpjevali smo s piscem uživo u emisiji Dobro jutro, Hrvatska. Za kraj je svaki učenik na poklon dobio slikovnicu, a školska knjižnica knjigu Igrajmo se stonoge.

Na drugom susretu sa Sanjom Pilić u knjižari Hoću knjigu spisateljica nam je na vrckav način govorila o svojim knjigama o Mašama, a tu se našla i prava Maša koja je animirala djecu spominjući dijelove iz nastavaka o Mašama.

Hvala svim djelatnicima knjižarama na pozivu. Ugodno smo se proveli i štošta novo naučili te ono najvažnije – potaknuli učenike na čitanje i ranu ljubav prema knjizi

.

Vijesti iz knjižniceVijesti iz škole